Skip to content

GENIET VAN ONZE GERECHTEN

LUNCHKAART VAN 11.00 – 16.00

Philly steak sandwich | briochebroodje | ossenhaas | cheddar kaassaus | ui | paprika | 17.8

Black Angus Burger | bacon | tomaat | kaas | rode uiencompôte | gerookte BBQ mayonaise | coleslaw | frites | 18.9

Ossenhaasspiesjes | milde ketjapsaus | geroosterde groenten |  seroendeng |  29.8

Sliptong | Roseval aardappel | snijboontjes | haricot verts | remouladesaus | 28.8

 

Uitsmijter | op witte of bruine toast | 10.9

Keuze uit:  ham | spek | tomaat | kaas

Boerenomelet | paprika | kaas ui | tomaat | ham | 11.9

Oma bobs kroketten op brood | twee snedes vloerbrood | twee kalfskroketten | mosterd | 10.8

Lunch proeverij | spiegel ei | broodje kalfskroket | soep van de chef | 15.8

Falafel | desem pita | granaat appel | mango hummus | koriander | gegrilde paprika | 12.8 (VEGA)

Club sandwich kip | komkommer | tomaat | spek | ei | kerrie-mosterdmayo | kaas | 14.8

Club sandwich zalm | komkommer | avocado | roomkaas | tomaat | ei | 16.8

 

Onderstaande broodjes serveren wij op wit of bruin vloerbrood (vers afgebakken) 

Carpaccio | van Schotse kogelbiefstuk | zwarte knoflook mayonaise | rucola | pangritata | za-atar | 13.8

Gerookte zalm | bleekselderij | avocado | furikake | granaatappel | serehmayo | 14.8

Kreeftsalade | zoetwaterkreeft | appel | sjalot | mango | cocktailsaus | 15.8

Oude kaas van Elsbroekerwei | augurk | Amsterdams uitje | zontomaat | mosterd-dillesaus | 13.8 (VEGA)

Croque Madame | spiegel ei | ham | kaas | kerriemosterd mayonaise | 9.5

 

Soep van de Chef | garnituur | 9.9

Bouillabaisse | rouille | toast  | 11.9

 

Burrata salade | balsamicostroop | vijgen | granaatappel | inca tomaat | 24.8 (VEGA)

Oosterse ossenhaas salade | wakame | soja | edamamme | bosui | Furikake | 27.8

Vissalade | Bawykov zalm | tonijn sashimi | venkel | zoetzure komkommer | serehmayonaise | 24.8

Falafel salade | granaatappel | mango hummus | koriander olie | gegrilde paprika | desem pita | 19.8 (VEGAN)

Carpaccio salade | zwarte knoflook mayonaise | rucola | pangritata | za-atar | bosui | 22.8

 

Verse frites | mayonaise | 4.5

Groene salade | 6.5

Rosenval aardappeltjes | 5.8

 

NAGERECHTEN

Bonbons van Vermeer | 2.5 per stuk

Sticky toffee die | karamel | vanille roomijs | slagroom | 9.8

Summer trifle | verse aardbeien | cake | aardbeiencoulis | 9.8

Coupe Alternatief | koppes ijs | 3 bollen naar keuze: vanille, passievrucht, citroen, watermeloen, cookie karamel | 9.8 (VEGAN

Dame blance | vanille-ijs | pure chocoladesaus | crumble van pecan noten | 9.8

Crème Brûlée van amaretto | crumble van amaretti | koffie roomijs | 9.8

Wij kunnen natuurlijk rekening houden met diverse dieetwensen en allergieën, laat het ons gerust weten zodat wij onze gerechten kunnen aanpassen.

krokante sushirol met tonijn
Lunchen bij Het Alternatief

BORRELKAART

BORRELHAPJES per stuk te bestellen:

 

BORREL & BITES

Bitterballen | mosterd | 6 stuks | 7.1

Truffelkroketjes | truffelmayo | 6 stuks | 8.5

Kaasstengels | chilisaus | 6 stuks | 7.1

Chicken bites | chilisaus | 6 stuks | 7.1

Mini-loempia’s | chilisaus | 6 stuks | 7.5

Bittergarnituur | 3 stuks van elk | 17.5

Pitabrood | aïoli | hummus | olijven | 8.9

Olijven | mix van diverse olijven | 6.5

Landbrood | Franse olijven | gezouten boter | aïoli | 7.5

Oude brokkelkaas van Elsbroekerwei | mosterdmayonaise | 7.5

Amsterdamse bites | brood | 6 bitterballen | Amsterdamse uitjes

augurk | mosterdmayonaise | aïoli | 18.5

Het Alternatief plateau | vis specialiteiten | vlees specialiteiten

brood met dips | voor twee | 37.5

Visplank | tonijn | Hollandse garnalen | gerookte zalm | toast |

gezouten boter | 34.5

Mediterraanse plank | pita | falafel | olijven | hummus | aïoli

inca tomaten | feta | 19.5

Kaasplateau | amandel-vijgen brood | dadels | confituur | voor twee | 23.8

Calamares | 8 stuks | limoen | aïoli | 12.8

Spaanse gamba’s | 8 stuks | knoflook | pittige olijfolie | landbrood | 17.8

Nacho’s | cheddar kaas | jalapeños | chilisaus | crème fraîche | 9.8

Chili cheese frites | friet | kaas | chilisaus | 7.8

Philly steak sandwich | briochebroodje | entrecote | cheddarkaassaus | ui | paprika | 16.8

Portie frites | met mayonaise | 4.5

De smaak van NU

Wisselend 3-gangen menu van de Chef.  Je kunt het menu van onze Chef dagelijks bij ons bestellen. Eventueel is er ook een bijpassend wijnarrangement. De wijnen worden zorgvuldig geselecteerd in samenwerking met onze wijnleverancier.

 

Fine dining 3-gangen 44.5 p.p.

Wine pairing 19.5 p.p.

 

DE SMAAK VAN NU

VOORGERECHT

Aardappel millefeuille I steak tartaar I truffel I piccalilly I mosterdzaad

HOOFDGERECHT

Zeebaarsfilet sous vide gegaard I coquilles I venkel I beurre blanc van wortel

DESSERT

Gepocheerde peer I witte chocolademousse I amandel I
Sinaasappeltuile I Dubai reep ijs

Risottobal restaurant menu van de chef
vitello tonato met kalfsvlees op een tafel met een glas wijn en bestek
Bekijk de wijnkaart

DINERKAART 17.00-21.00

VOORGERECHTEN

Carpaccio | van Schotse kogel | zwarte knoflook mayonaise | pangritata | rucola | bosui  za-atar | 13.5

Bawykov zalm | ambachtelijk koudgerookte zalm | komkommerschuim | furikake | hangop | 15.8

Tonijn | krokant gefrituurd | gebrande avocado | wasabi | soja | gember | wakame | 15.8

Spaanse gamba’s | pil pil | knoflook | vers gebakken vloerbrood | 15.8

Burrata Pugliese | tarte tatin van tomaat | Balsamicostroop | vijgen |15.8

Vitello tonnato | dungesneden kalfslende | tonijnmayonaise | appelkappertjes | 14.8

Korean sticky chicken | noedelsalade | komkommer | edamame | limoen | koriander | 14.5

 

SOEP

Bouillabaise | rouille | toast | 11.9

Soep van de chef | garnituur | 9.9

 

HOOFDGERECHTEN

Tournedos | Roseval aardappeltjes | peper saus | sugar snaps | haricots verts | 32.8

Ossenhaasspiesjes | milde ketjap saus | geroosterde groenten | seroendeng | 29.8

Tonijn katsu | groene asperge | japanse beurre blanc | zoete aardappel | padron peper 26.8

Black Angus Burger | bacon | kaas | tomaat | rode uien compôte | gerookte BBQ mayonaise | coleslaw 18.9

Sliptong| Roseval aardappeltjes| sugar snaps | haricots verts | remouladesaus | 28.8

Thaise groene curry | licht pittig | groente | geurige rijst | naan | 22.8 (VEGAN)

Kalfsentrecôte | 250g | sous vide gegaard | aardappelgratin | groente | kalfsjus | 25.8

 

SALADES

Burratasalade | balsamicostroop | vijgen | granaatappel | inca tomaat | 24.8 (VEGA)

Ossenhaas salade | wakame | soja | edamame | bosui | furikake | 27.8

Vissalade | Bawykov zalm | tonijn sashimi | venkel | zoetzure komkommer | sereh mayo | 24.8

Falafelsalade | granaatappel | mango humus | koriander olie | gegrilde paprika | desem pita | 19.8 (VEGAN)

Carpacciosalade | zwarte knoflook mayonaise | pangritata | rucola | bosui | furikake | 22.8

 

Verse frites | mayonaise | 4.2

Groene salade | 5.5

Roseval aardappeltjes | 4.0

 

NAGERECHTEN

Kaasplateau | amandel-vijgen brood | dadels | confituur | 14.8

Summer trifle | verse aardbeien | cake | aardbeiencoulis | 9.8

Coupe alternatief | Koppes ijs | 3 bollen | vanille, passievrucht, citroen, watermeloen, cookies caramel

Dame Blanche | vanille-ijs |  pure chocoladesaus | crumble van pecan noten | 9.8

Sticky toffee pie | karamel | vanille roomijs | slagroom | 9.8

Crème Brûlée van amaretto | crumble van amaretti | koffie roomijs | 10.5

3 bonbons van Vermeer | met  koffie naar keuze | 9.5 per stuk | losse bonbon 2.5

 

Wij kunnen natuurlijk rekening houden met diverse dieetwensen en allergieën, laat het ons gerust weten zodat wij onze gerechten kunnen aanpassen.

HEB JIJ RECENT BIJ ONS GENOTEN VAN EEN ETENTJE
OF EEN GEZELLIGE BORREL?

Wij zijn benieuwd naar jouw mening! Wil je een recensie achterlaten met jouw ervaringen?
Om op de hoogte te blijven van al onze lopende acties en het laatste nieuws kan je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

ONZE OPENINGSTIJDEN

OPENINGSTIJDEN RESTAURANT EN TERRAS

MA 10.00 – 00.00
DI 10.00 – 00.00
WO 10.00 – 00.00
DO 10.00 – 00.00
VR 10.00 – 01.00
ZA 10.00 – 01.00
ZO 10.00 – 00.00