Skip to content

GENIET VAN ONZE GERECHTEN

LUNCHKAART VAN 11.00 – 16.00

Hotdog Het Alternatief | zuurkool | crispy bacon | truffelmayonaise | krokante uitjes | cheddar | augurk | 14.5

Black Angus Burger | bacon | tomaat | kaas | uiencompôte | gerookte BBQ mayonaise | coleslaw | frites | 18.9

Ossenhaasspiesjes | milde ketjapsaus | geroosterde groenten |  seroendeng |  29.8

Sliptong | Roseval aardappel | snijboon | haricot verts | remouladesaus | 28.8

Falafel | desem pita | granaat appel | hummus | koriander | gegrilde paprika | 12.8 (VEGA)

Bawykov zalm | gepocheerd ei | verse bawykov zalm | op krokante toast | avocado slices | gepofte tomaatjes | bieslook | 14.8

Naanta | combinatie van naan brood en pita | gevuld met knolselderij kebab | groente salsa | knoflook citroen saus | 13.5

Banh mi | Vietnamese baquette | pittige kip | zoetzure groenten | 14.5

Gerookte makreel | op krokante toast | aardappelsalade | Amsterdams zuur | 13.8

Aziatische gemarineerde entrecote | dungesneden | pinsa  | zoetzure groente | Japanse mayonaise | koriander-sesam | 15.5

*Een pinsa is een combinatie tussen pizza en focaccia bodem

Ontbijt Alternatief | Old Amsterdam croissant gevuld met ei en bacon | Griekse yoghurt | banaan | vruchtencompote | granola | jus d’orange | 13.5

Kreeftsalade |vloerbrood | zoetwaterkreeft | appel | sjalot | mango | cocktailsaus | 15.8

 

Er kan gekozen worden voor wit of bruin vloerbrood (vers afgebakken) 

 

DE KLASSIEKERS

Uitsmijter | op witte of bruine toast | 10.9

Keuze uit:  ham | spek | tomaat | kaas

Carpaccio | van Schotse kogelbiefstuk | zwarte knoflook mayonaise | rucola | pangritata | za-atar | 13.8

Oma bobs kroketten op brood | twee snedes vloerbrood | twee kalfskroketten | mosterd | 10.8

Club sandwich kip | komkommer | tomaat | spek | ei | kerrie-mosterdmayonaise | kaas | 14.8

Club sandwich zalm | komkommer | avocado | roomkaas | tomaat | ei | 16.8

 

Soep van de Chef | garnituur | 9.9

Pompoensoep | knoflookcroutons | pompoenpit | naan brood | 11.9

 

Geitenkaas | keuze uit: toast of salade | lauwwarm met veenbessen | pecannoot topping | peer | biet | pompoen | spinazie | 15.8 (VEGA)

Oosterse ossenhaas salade | wakame | soja | edamamme | bosui | Furikake | 27.8

Vissalade | Bawykov zalm | tonijn sashimi | rivierkreeft | venkel | zoetzure komkommer | serehmayonaise | 24.8

Falafel salade | granaatappel | mango hummus | koriander olie | gegrilde paprika | desem pita | 19.8 (VEGAN)

Carpaccio salade | zwarte knoflookmayonaise | rucola | pangritata | furikake | bosui | 22.8

 

Verse frites | mayonaise | 4.5

Groene salade | 6.5

Rosenval aardappel | 5.8

 

NAGERECHTEN

Bonbons van Vermeer | verschillende smaken | 2.5 per stuk

Sticky toffee pie | karamel | vanille roomijs | slagroom | 9.8

Creme brûlée | amaretto | cookie ijs | 9.8

Coupe Alternatief | 3 bollen | naar keuze: vanille, passievrucht, citroen, watermeloen, cookie karamel | 9.8 (VEGAN

Dame blance | vanille-ijs | pure chocoladesaus | crumble van pecan noten | 9.8

Wij kunnen natuurlijk rekening houden met diverse dieetwensen en allergieën, laat het ons gerust weten zodat wij onze gerechten kunnen aanpassen.

krokante sushirol met tonijn
Lunchen bij Het Alternatief

BORRELKAART

BORRELHAPJES per stuk te bestellen:

 

BORREL & BITES

Bitterballen | mosterd | 6 stuks | 7.1

Truffelkroketjes | truffelmayo | 6 stuks | 8.5

Kaasstengels | chilisaus | 6 stuks | 7.1

Chicken bites | chilisaus | 6 stuks | 7.1

Mini-loempia’s | chilisaus | 6 stuks | 7.5

Bittergarnituur | 3 stuks van elk | 17.5

 

Pitabrood | aïoli | hummus | olijven | 8.9

Olijven | mix van diverse olijven | 6.5

Landbrood | Franse olijven | gezouten boter | aïoli | 7.5

Oude brokkelkaas van Elsbroekerwei | mosterdmayonaise | 7.5

Amsterdamse bites | brood | 6 bitterballen | Amsterdamse uitjes

augurk | mosterdmayonaise | aïoli | 18.5

Het Alternatief plateau | vis specialiteiten | vlees specialiteiten

brood met dips | voor twee | 37.5

Visplank | tonijn | Hollandse garnalen | gerookte zalm | toast |

gezouten boter | 34.5

Mediterraanse plank | pita | falafel | olijven | hummus | aïoli

inca tomaten | feta | 19.5

Kaasplateau | amandel-vijgen brood | dadels | confituur | voor twee | 23.8

Calamares | 8 stuks | limoen | aïoli | 12.8

Spaanse gamba’s | 8 stuks | knoflook | pittige olijfolie | landbrood | 17.8

Nacho’s | cheddar kaas | jalapeños | chilisaus | crème fraîche | 9.8

Portie frites | met mayonaise | 4.5

De smaak van NU

Proef ons wisselende menu bij Het Alternatief! Elke maand verrast onze chef je met een culinair avontuur, vol seizoensgebonden smaken en topkwaliteit. Reserveer nu en beleef de Smaak van NU. 

Fine dining 3-gangen 44.5 p.p.
Wine pairing 19.5 p.p.

FEBRUARI 2025

VOORGERECHT

Bospaddenstoelen toast I brioche I truffel I parmaham I crème fraiche

HOOFDGERECHT

Scottish runderbavette I aardappelkroketjes I stroganoff saus I groene kool

NAGERECHT
Homemade lemon cheesecake I limoen ijs.

Risottobal restaurant menu van de chef
vitello tonato met kalfsvlees op een tafel met een glas wijn en bestek
Bekijk de wijnkaart

DINERKAART 17.00-21.00

VOORGERECHTEN

Carpaccio | van Schotse kogel | zwarte knoflook mayonaise | pangritata | rucola | bosui  za-atar | 13.5

Bawykov zalm | ambachtelijk koudgerookte zalm | komkommerschuim | furikake | hangop | 15.8

Tonijn | krokant gefrituurd | gebrande avocado | wasabi | soja | gember | wakame | 15.8

Spaanse gamba’s | pil pil | knoflook | vers gebakken vloerbrood | 15.8

Geitenkaas | lauwwarm met toast | veenbessen | pecannoot topping | peer | biet | pompoen | spinazie | 15.8 (VEGA)

Beef and Guiness pie | gestoofde sukade in bladerdeeg | uien compote | kruidensla | 14.8

Korean sticky chicken | noedelsalade | komkommer | edamame | limoen | koriander | 14.5

 

SOEP

Soep van de Chef | 11.9

Pompoensoep | knoflookcroutons | pompoenpit | naan brood | 11.9

 

HOOFDGERECHTEN

Tournedos | Roseval aardappel | peper saus | sugar snaps | haricots verts | 32.8

Ossenhaasspiesjes | milde ketjap saus | geroosterde groenten | seroendeng | 29.8

Tonijn katsu | groene asperge | Japanse beurre blanc | zoete aardappel | padron peper 26.8

Black Angus Burger | bacon | kaas | tomaat | uiencompôte | gerookte BBQ mayonaise | coleslaw 18.9

Zacht gegaarde heilbot | citroenboter | tagliatelle | spinazie | rivierkreeft | kreeftensaus | 25.8

Risotto | gepofte aubergine | bospaddestoelen | krokantje van Parmezaan | kruidensla | 24.8 (VEGAN)

Parelhoen supreme | aardappelmuffin | aardpeer | gekanaliseerde witlof | kippenjus | 24.8

 

SALADES

Geitenkaas | keuze uit: toast of salade | lauwwarm met veenbessen | pecannoot topping | peer | biet | pompoen | spinazie | 15.8 (VEGA)

Ossenhaas salade | wakame | soja | edamame | bosui | furikake | 27.8

Vissalade | Bawykov zalm | tonijn sashimi | venkel | zoetzure komkommer | sereh mayo | 24.8

Falafelsalade | granaatappel | mango humus | koriander olie | gegrilde paprika | desem pita | 19.8 (VEGAN)

Carpacciosalade | zwarte knoflook mayonaise | pangritata | rucola | bosui | furikake | 22.8

 

Verse frites | mayonaise | 4.2

Groene salade | 5.5

Roseval aardappeltjes | 4.0

 

NAGERECHTEN

Kaasplateau | amandel-vijgen brood | dadels | confituur | 14.8

Creme brûlée | amaretto | cookie ijs | 9.8

Coupe alternatief | 3 bollen | keuze uit: vanille, passievrucht, citroen, watermeloen, cookies caramel

Dame Blanche | vanille-ijs |  pure chocoladesaus | crumble van pecan noten | 9.8

Sticky toffee pie | karamel | vanille roomijs | slagroom | 9.8

Mad mix Banana | cannoli vanille ijs | hazelnoot | pistache | 9.8

3 bonbons van Vermeer | met  koffie naar keuze | 9.5 per stuk | losse bonbon 2.5

 

Wij kunnen natuurlijk rekening houden met diverse dieetwensen en allergieën, laat het ons gerust weten zodat wij onze gerechten kunnen aanpassen.

HEB JIJ RECENT BIJ ONS GENOTEN VAN EEN ETENTJE
OF EEN GEZELLIGE BORREL?

Wij zijn benieuwd naar jouw mening! Wil je een recensie achterlaten met jouw ervaringen?
Om op de hoogte te blijven van al onze lopende acties en het laatste nieuws kan je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

ONZE OPENINGSTIJDEN

OPENINGSTIJDEN RESTAURANT EN TERRAS

MA 10.00 – 00.00
DI 10.00 – 00.00
WO 10.00 – 00.00
DO 10.00 – 00.00
VR 10.00 – 01.00
ZA 10.00 – 01.00
ZO 10.00 – 00.00