Ga naar hoofdinhoud

LUNCHKAART VAN 11.00 – 16.00

Philly steak sandwich | briochebroodje | entrecote | cheddarkaassaus | ui | paprika | 16.8

Black Angus Burger | bacon | tomaat | kaas | gerookte BBQ mayonaise | frites | 18.5

Ossenhaas | brochette |  teriyakisaus | milde sambal | geroosterde groenten |  seroendeng |  27.8

Zalmfilet | groene asperges | parelcouscous | rozenval | Hollandaisesaus | 24.8

 

Uitsmijter | op witte of bruine toast | 9.5

Keuze uit:  ham | spek | tomaat | kaas

Boerenomelet | paprika | kaas ui | tomaat | champignons | ham | 10.5

Oma bobs kroketten op brood | twee snedes vloerbrood | twee kalfskroketten | mosterd | 9.8

Lunch proeverij | spiegel ei | broodje kalfskroket | soep van de chef | 13.5

Falafel | desem pita | granaat appel | mango hummus | koriander | gegrilde paprika | 9.5 (VEGA)

Club sandwich kip | komkommer | tomaat | spek | ei | kerriemayonaise | kaas | 13.8

Club sandwich zalm | komkommer | avocado | roomkaas | tomaat | ei | 14.8

 

Onderstaande broodjes serveren wij op vloerbrood (vers afgebakken) van bakkerij Ammerlaan

| keuze uit snedes brood wit of bruin|

Carpaccio van Schotse kogelbiefstuk | zwarte knoflook mayonaise | rucola | pangritata | za-atar | 12.8

Gerookte zalm | bleekselderij | avocado | furikake | granaatappel | serehmayo | 13.8

Makreel | Amsterdamse uitjes| augurkmayo | allebessen | mesclun | 13.8

Hollandse garnalen | appel | sjalot | ei | cherrytomaat | cocktailsaus | 15.8

Oude kaas van Elsbroekerwei | augurk | Amsterdams uitje | zontomaat | mosterd-dillesaus | 11.8 (VEGA)

Croque Madame | spiegel ei | ham | kaas | kerriemosterd mayonaise | 9.5

Amsterdamse ossenworst | piccalilly | lente ui | Amsterdamse uitjes | 12.8

 

Bouillabaise | vissoep | zalm | roodbaars | kabeljauw | gamba | 9.9

Soep van de Chef | garnituur | 8.8

 

Biologische geitenkaas salade | geroosterde peer | gedroogde zontomaat | perenjam | pistache | 21.3 (VEGA)

Oosterse ossenhaas salade | wakame | soja | edamamme | bosui | Furikake | 23.3

Vissalade | zalm | garnalen | venkel | zoetzure komkommer | serehmayonaise | 24.8 

Falafel salade | granaatappel | mango hummus | koriander olie | gegrilde paprika |

desem pita | 19.3 (VEGA)

Carpaccio salade | zwarte knoflook mayonaise | rucola | pangritata | za-atar | bosui | 21.8

 

Verse frites | mayonaise | 3.5

Groene salade | 5.5

Rosenval aardappeltjes | 5.3

 

NAGERECHTEN

Gebak van patisserie Vermeer | 4.5

Appelgebak met slagroom | 4.5

Bonbons van Vermeer | 2.1 per stuk

Warme scone met crème en jam | 4.0 per stuk

Borrelen bij Het Alternatief

BORRELKAART

BORRELHAPJES per stuk te bestellen:

 

Bitterballen | mosterd | 6 stuks | 6.5

Truffelkroketjes | truffelmayo | 6 stuks | 7.5

Kaasstengels | chilisaus | 6 stuks | 6.5

Chicken bites | chilisaus | 6 stuks | 6.5

Mini-loempia’s | chilisaus | 6 stuks | 7.5

Bittergarnituur | 3 stuks van elk | 16.5

 

Desem brood | olijven | gedroogde tomaat | gezouten boter | Franse olijven | 7.5

Pitabrood | tzatziki | hummus | olijven | 8.9

Olijven | mix van diverse olijven | 6.5

Portie oude brokkelkaas van Elsbroekerwei | mosterd mayo | 7.8

Amsterdamse bites | brood | 6 bitterballen | Amsterdamse uitjes | augurk | mosterdmayonaise | aioli | voor twee | 18.5

Borrelgenot voor twee | oude brokkelkaas | camembert | olijven | brood | dips | voor twee | 20.5

Het alternatief plateau | diverse vis- en vleeshapjes | brood met dips |

voor twee | 37.5

Spaanse plank | sardientjes | calamares | mosselen | brood | dips | 27.5 

Mediterraanse plank | flatbread | falafel | olijven | hummus | aioli | inca tomaten | feta | 17.5 

Kaasplateau | amandel-vijgen brood | dadels | confituur | 17.5 

 

Luxe oesters | limoen | sjalot vinaigrette | per stuk | 3.8

 

Nacho’s | cheddar kaas | avocado | jalapeños | chili saus | crème fraîche | 9.5

Chili Cheese frites | friet | kaas | chilisaus | 7.5

Philly steak sandwich | brioche brood | entrecote | cheddar kaassaus | ui | paprika | 16.8

Chicken Philly sandwich | brioche brood | kip | cheddar kaassaus | ui | paprika | 14.8

Portie frites | mayonaise | 4.2

 

Gebak van Patisserie Vermeer | 5.9

Appeltaart met appels van de Olmenhorst | 4.9

DINERKAART 17.00-21.00

3-GANGEN MENU naar keuze  | 5 euro korting

4-GANGEN MENU naar keuze  | 10 euro korting

 

VOORGERECHTEN

Carpaccio | zwarte knoflook mayonaise | pangritata | rucola | bosui | za-atar | 13.5

Duo van vis | Schotse gerookte zalm | tonijn sashimi | radijs | sereh mayo | wasabi kroepoek | 15.8

Hollandse garnalen cocktail | klassieke Hollandse garnalencocktail | selderijsalade | kwartel ei | toast met boter | 17.8

Spaanse gamba’s | pittige olijfolie | knoflook | versgebakken vloerbrood | 15.8

Carpaccio van rode biet | Griekse feta | balsamico schaafsel | crème van rode biet | 13.0 (VEGAN)

Bruschetta van focaccia | Limburgse grottenham | tomatensalsa | rucola | 12.8

onze grottenham is afkomstig van limburgse Geulhemmergrot, deze ham is 12 maanden gerijpt.

 

SOEP

Bouillabaise| vissoep | zalm | roodbaars | kabeljauw | gamba | 9.9

Soep van de Chef | garnituur | 8.8

 

HOOFDGERECHTEN

Tournedos | rozenval | rode wijn saus | sugar snaps | haricots verts |  31.8

Verse mosselen | witte wijn | groente | cocktailsaus | knoflooksaus | brood | gezouten boter | 25.5 

Ossenhaas | brochette | Oosterse teriyaki saus | milde sambal | geroosterde groenten | seroendeng | 27.8

Zalmfilet | op de huid gebakken | groene asperges | parelcouscous | rosenval | Hollandaisesaus | 24.8

Sliptong | 300gram | rosenval | sugar snaps | haricot verts | remouladesaus | 27.5

Orzo burrata | pasta | burrata | basilicum | kerstomaat | groene asperge | 23.8

Black Angus Burger | bacon | tomaat |  kaas | rode uien compôte | gerookte BBQ mayonaise | 18.9 

Parelhoen | crème van pompoen | paddenstoelen risotto | rooflof | 24.8 

 

Geitenkaassalade | geroosterde peer | zontomaat | perenjam | pistache | 23.3 (VEGA)

Ossenhaassalade | wakame | soja | edamamme | bosui | furikake | 25.3 

Vissalade | tonijn sashimi | zalm | venkel | wasabimayonaise | zoetzure komkommer |  serehmayonaise | 26.8

Falafel salade | granaatappel | mango hummus | koriander | gegrilde paprika | desem pita | 19.3 (VEGA)

Carpaccio salade | zwarte knoflook mayonaise |  pagritata |  rucola | bosui | za-atar |  21.8

 

Verse frites | mayonaise | 4.2

Groene salade | 5.5

Roseval aardappeltjes | 4.0

 

NAGERECHTEN

Kaasplateau | amandel-vijgen brood | dadels | confituur | 13.3

Aardbeien Romanoff | merengue | gevriesdroogde aardbei | basilicum | verse aardbeien | 9.5

Coupe Alternatief | drie soorten sorbet ijs | citrus haver crumble | kersen hangop | 8.5 (VEGAN)

Dame Blanche | vanille-ijs |  pure chocoladesaus | crumble van pecan noten | 8.5

Cheesecake | bosvruchten | Atsina cress |  yoghurt bosvruchten roomijs | 8.5

Crème brulee | crumble van amaretti | koffie roomijs  | 8.5

3 bonbons van Vermeer | met  koffie naar keuze | 8.5 per stuk | losse bonbon 2.1

HEB JIJ RECENT BIJ ONS GENOTEN VAN EEN ETENTJE
OF EEN GEZELLIGE BORREL?

Wij zijn benieuwd naar jouw mening! Wil je een recensie achterlaten met jouw ervaringen?
Om op de hoogte te blijven van al onze lopende acties en het laatste nieuws kan je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

ONZE OPENINGSTIJDEN

OPENINGSTIJDEN RESTAURANT EN TERRAS

MA 10.00 – 00.00
DI 10.00 – 00.00
WO 10.00 – 00.00
DO 10.00 – 00.00
VR 10.00 – 01.00
ZA 10.00 – 01.00
ZO 10.00 – 00.00