Ga naar hoofdinhoud

LUNCHKAART VAN 11.00 – 16.00

Soep van de Chef | brood | 7.3

Wildbouillon | krachtige bouillon | kaasstengel | 8.8

 

Ontbijtplateau | vloerbrood | bananenbrood | avocado | mangohummus | yoghurt | vers fruit | 13.5

Broodje naar keuze met soep van de Chef  | 17.5

Uitsmijter | op witte of bruine toast | 9.5

Keuze uit:  ham | spek | tomaat | kaas

Boeren omelet | paprika | ui | tomaat | champignons | ham | 10.5

Pinča (pizza)| tomaat | pecorino crème | gegrilde paprika | rucola | zon tomaat | 13.2 (VEGA)

 

Onderstaande broodjes serveren wij op vloerbrood (vers afgebakken) van bakkerij Ammerlaan

| keuze uit harde bol wit of bruin | keuze uit snedes brood wit of bruin|

 

Carpaccio van Schotse kogelbiefstuk | zoete zwarte knoflook mayonaise | rucola | pangritata | 12.3

Gerookte zalm | bleekselderij| avocado | furikake | granaatappel | aceton balsamico | 12.3

Oude kaas | tomaten tapenade | zoete walnoten | peer | 11.8 (VEGA)

Croque Madame | spiegel ei | ham | kaas | kerriemosterd mayonaise | 9.5

Croque Monsieur | ham | kaas | kerriemosterd mayonaise | 8.8

Oma bobs kroketten op brood | twee snedes vloerbrood |twee kalfskroketten | mosterd | 9.8

Lunch proeverij | spiegel ei | broodje kalfskroket | soep van de chef | 13.5

Falafel | naan brood | granaat appel | mango hummus | koriander | gegrilde paprika | 9.5

Club sandwich kip | komkommer | tomaat | spek | ei | kerriemayonaise | kaas | 13.8

Club sandwich zalm | komkommer | avocado | roomkaas | tomaat | ei | 14.8

Steak friet | bavette | frites | salade | rode wijn saus | 21.8

Schotse Black Angus Burger | spek | tomaat | kaas | mosterdmayo | frites | 18.5

Gerookte makreel |  uienkaas broodje | zoetzure ui | granaatappel | zwarte knoflookmayonaise | 13.3

 

Biologische geitenkaas salade | zoete noten | jam | geroosterde peer | cherry tomaat | avocado | 20.3 (VEGA)

Oosterse ossenhaas salade | wakame | soja | edamamme | boui | Furikake | 22.3

Trio vis salade | paling | zalm | rivierkreeft | venkel | komkommer | avocado | cocktailsaus | 20.8 

Falafel salade | granaatappel | mango hummus | koriander | gegrilde paprika | naan brood | 18.3 

 

Verse frites | mayonaise | 3.5

Groene salade | 4.0

Rosenval aardappeltjes | 4.0

 

NAGERECHTEN

Gebak van patisserie Vermeer | 4.5

Appelgebak | 4.5

Bonbons van Pierre | 1.7 per stuk

Borrelen bij Het Alternatief

BORRELKAART

BORRELHAPJES per stuk te bestellen:

 

Bitterballen | mosterd | 1.0

Truffelkroketjes | truffelmayo | 1.0

Kaasstengels | chilisaus | 1.0

Chicken bites | chilisaus | 1.0

Mini-loempia’s | chilisaus | 1.0

Bittergarnituur | 3 stuks van elk | 12.5

 

Brood van bakkerij Ammerlaan | dips | 5.7

Olijven | mix van diverse olijven | 5.9

Portie oude brokkelkaas van Elsbroekerwei | mosterd mayo | 6.5

Amsterdamse bites | brood | 6 bitterballen | Amsterdamse uitjes | augurk | mosterdmayonaise | aioli | voor twee | 15.0

Borrelplank | oude brokkelkaas | camembert | olijven | brood | dips | voor twee | 18.5

De Alternatieve vis en vlees proeverij | diverse vis- en vleeshapjes | brood | dips | voor twee | 29.5 

Spaanse plank | sardientjes | calamaris | mosselen | brood | dips | 22.6 

Mediterraanse plank | flatbread | falafel | olijven | hummus | aioli | 16.8 

 

Libanees flatbread | yoghurt dip | limoen | jalapeños | 6.5

Nacho’s | cheddar kaas | avocado | jalapeños | chili saus | crème fraîche | 6.9

Chili Cheese frites | friet | kaas | chilisaus | 7.5

Portie frites | mayonaise | 4.0

 

Gebak van Patisserie Vermeer | 4.5

Appeltaart met appels van de Olmenhorst | 3.9

Bonbon van Chocolaterie Pierre per stuk | 1.7

DINERKAART 17.00-21.00

3-GANGEN MENU naar keuze  | 39.5

4-GANGEN MENU naar keuze  | 44.5

 

VOORGERECHTEN

Carpaccio | zwarte knoflook mayonaise | pangritata | rucola | bosui | za-atar | 12.8

Proeverij van vis | paling | zalm | rivierkreeft | zeekraal | mierikswortel-crème | briochebrood | 14.8

Gebrande paling | bleekselderijsalade | paling crème | crème fraîche | 14.8

Schotse shortrib | soja | mizuna | edamamme | bosui | furikake | taugé | gebakken uitjes | 12.8 

Trio van wild | wildbouillon | hertenham | wildpaté | 14.4 

Biologische geitenkaas | vijgencompôte | verse vijgen | gekonfijte walnoten| 14.8 (VEGA)

Spaanse visplank | sardientjes | calamaris | mosselen | brood met dip | 12.3 p.p. vanaf 2 personen te bestellen

 

SOEP

Wisselende soep van de Chef | brood | 7.3

Wildbouillon | krachtig | kaasstengel | 8.8

 

HOOFDGERECHTEN

Zeetong 500 gram | remoulade saus | paksoi | roseval aardappeltjes | 34.5 | MENU +9.5

Hertenbiefstuk | truffeljus | stoofpeertje | spruitenstamppot | rode kool | 26.8

Tournedos | rode wijn jus | bietencrème | bospaddestoelen | roseval aardappeltjes | 29.5 | Menu +4.5

Kabeljauw | gamba | knolselderij stamppot | zeekraal | 22.8

Ravioli van porcini | truffel saus | Parmezaan | bospaddenstoelen | kerstomaat | pijnboompit | 21.8 (VEGA)

Black Angus Burger | spek | tomaat |  kaas | komkommer | mosterdmayonaise | 16.9

Parelhoen | port jus | zuurkool | aardappel mousseline | gebakken paddenstoel | 21.8 

 

Geitenkaassalade | gesuikerde noten | jam | geroosterde peer | kerstomaat | 20.3 (VEGA)

Ossenhaassalade | wakame | soja | edamamme | bosui | furikake | 22.3 

Trio van vis salade | rivierkreeft | gerookte zalm | paling | venkel | cocktaildressing | zoetzure komkommer | 20.8

Falafel salade | granaat appel | mango hummus | koriander | gegrilde paprika | naan brood | 19.3 (VEGA)

 

Verse frites | mayonaise | 3.5

Groene salade | 4.0

Gebakken kriel | 4.0

 

NAGERECHTEN

Kaasplateau met kazen van Elsbroekerwei | amandel-vijgen brood | dadels | confituur | 13.3 | menu +3.0

Tio van chocolade | brownie | witte chocoladeijs | pure chocolademousse | chocoladesaus | 9.5

Babamanga panna cotta | limoncello ijs | citrus-haver crumble | 8.5

Gevulde bloempot van chocola | Ruby chocolademousse | Oreo crumble | vanille-ijs | 8.5

Dame Blanche | vanille-ijs |  pure chocoladesaus | crumble van pecan noten | 8.5

Creme brulee | kaneel ijs | Oreo crumble | 8.5

Bonbons van Pierre | voor bij de koffie | 1.7 per stuk

HEB JIJ RECENT BIJ ONS GENOTEN VAN EEN ETENTJE
OF EEN GEZELLIGE BORREL?

Wij zijn benieuwd naar jouw mening! Wil je een recensie achterlaten met jouw ervaringen?
Om op de hoogte te blijven van al onze lopende acties en het laatste nieuws kan je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

ONZE OPENINGSTIJDEN

OPENINGSTIJDEN RESTAURANT EN TERRAS

MA 10.00 – 00.00
DI 10.00 – 00.00
WO 10.00 – 00.00
DO 10.00 – 00.00
VR 10.00 – 01.00
ZA 10.00 – 01.00
ZO 10.00 – 00.00