skip to Main Content

LUNCHKAART VAN 11.00 – 16.00

Soep van de Chef | brood | 7.3

Bouillabaisse | Noordzeevis | gamba | brood | dille olie | 9.5

Broodje naar keuze met soep van de Chef  | 17.5

Uitsmijter | op witte of bruine toast | 8.5

Keuze uit:  ham | spek | tomaat | kaas

 

Onderstaande broodjes serveren wij op vloerbrood (vers afgebakken) van bakkerij Ammerlaan

| keuze uit harde bol wit of bruin | keuze uit snedes brood wit of bruin|

 

Carpaccio van kogelbiefstuk | zoete zwarte knoflook mayonaise | rucola | pangritata | 11.8

Gerookte rib-eye | mosterd saus | cornichons | geroosterder knolselderij | 10.2

Noordzee vissalade | rivierkreeft | Hollandse garnaal | venkel | 14.8

Gerookte zalm | citroen cottage| venkel | furikake | 11.8

Oude kaas van Elsbroekerwei | pesto | walnoot | peer | 11.8 (VEGA)

Geitenkaas | zoete walnoot | kweepeer jam | geroosterde peer | 9.5 (VEGA)

Kroketten op brood | twee kalfskroketten | mosterd | 9.5

 

Club sandwich kip | komkommer | tomaat | spek | ei | kerriemayonaise | kaas | 13.5

12-uurtje | broodje ham of kaas | broodje kalfskroket | soep van de chef | 12.5

 

Geitenkaassalade | zoete walnoot | peer jam | geroosterde peer | cherry tomaat | 20.3 (VEGA)

Salade carpaccio | bosui | pangritata | za-atar | rucola | zwarte knoflook | 21.3 

Noordzee vissalade | rivierkreeft | gerookte zalm | Hollandse garnaal | venkel | 22.4

Verse frites | mayonaise | 4.0

 

Dorade | beurre blanc | frites | salade | 23.8

Bavette | truffel jus | frites | salade | 24.8

Black Angus Burger | spek | tomaat | kaas | mosterdmayo | frites | 18.5

 

NAGERECHTEN

Gebak van patisserie Vermeer | 4.3

Appelgebak | 3.9

Borrelen bij Het Alternatief

BORRELKAART

BORRELHAPJES per stuk te bestellen:

 

Bitterballen | mosterd | 1.0

Truffelkroketjes | truffelmayo | 1.0

Kaasstengels | chilisaus | 1.0

Chicken bites | chilisaus | 1.0

Mini-loempia’s | chilisaus | 1.0

Bittergarnituur | 3 stuks van elk | 12.5

 

Brood van bakkerij Ammerlaan | dips | 5.5

Olijven | mix van diverse olijven | 5.8

Portie oude brokkelkaas van Elsbroekerwei | mosterd mayo | 6.5

Warme camembert | tomatenjam | honing | brood | 9.8

Amsterdamse bites | brood | 6 bitterballen | Amsterdamse uitjes | augurk | mosterdmayonaise | aioli | voor twee | 15.0

Borrelplank | oude brokkelkaas | camembert | olijven | brood | dips | voor twee | 18.5

De Alternatieve vis en vlees proeverij | diverse vis- en vleeshapjes | brood | dips | voor twee | 29.5 p.p.

 

Libanees flatbread | yoghurt dip | limoen | jalapeños | 6.5

Nacho’s | cheddar kaas | avocado | jalapeños | chili saus | crème fraîche | 6.9

Chili Cheese frites | friet | kaas | chilisaus | 7.5

Portie frites | mayonaise | 4.0

 

Elke vrijdag | Zeeuwse oesters | beperkt aantal verkrijgbaar | 3.8 per stuk | 19.0 per 6 stuks

 

Gebak van Patisserie Vermeer | 4.3

Appeltaart met appels van de Olmenhorst | 3.9

Bonbon van Chocolaterie Pierre per stuk | 1.7

DINERKAART 17.00-21.00

3-GANGEN MENU naar keuze  | 38.5

4-GANGEN MENU naar keuze  | 43.5

 

VOORGERECHTEN

Carpaccio | zwarte knoflook mayonaise | pangritata | rucola | bosui | za-atar | 12.3

Zalm in rode biet | gerookte crème fraîche | komkommer | groene appel | pistache | 13.3

Inca tomaat salade | basilicum | tomaten water | feta | limoen | balsamico | 10.5 (VEGA)

Coquille | bloemkool | chorizo | basilicum | karnemelk | romanesco | 13.3 

Licht gerookte rib-eye | dun gesneden | geroosterde knolselderij | cornichons | truffel mayonaise | komkommer | 12.3 

 

SOEP

Wisselende soep van de Chef | brood | 7.3

Bouillabaisse | Noordzee vis | gamba | brood | dille olie | 9.5
+ supplement hoofdgerecht +3.0

 

HOOFDGERECHTEN

Gegrilde kalfsentrecôte | krokante aardappel brunoise | bospeen structuren | mizuna | truffel jus | 25.8

Schotse bavette steak | chimichurri | geroosterde groenten | mizuna | kriel | 24.8

Gepekeld Frans kippetje | gnocchi | taggiasche olijf | zongedroogde tomaat | mizuna | salie boter | 21.8

Op de huid gebakken dorade | citroen beurre blanc | verse tagliatelle | courgette brunoise | zoete cherrytomaat | 23.8

Huisgemaakt ravioli | gevuld met groene asperge | saus van komkommer en Parmezaan | citroen | gegrilde komkommer | 18.8 (VEGA)

 

Black Angus Burger | spek | tomaat |  kaas | mosterdmayonaise | 16.4

Geitenkaassalade | zoete walnoot | peer jam | geroosterde peer | cherry tomaat | 20.3 (VEGA)

Salade carpaccio | bosui | pangritata | za-atar | rucola | zwarte knoflook | 21.3 

Noordzee vissalade | rivierkreeft | gerookte zalm | Hollandse garnaal | venkel | 22.4

Verse frites | mayonaise | 4.0

Groene salade | 4.0

Gebakken kriel | 4.0

 

NAGERECHTEN

Kaasplateau met kazen van Elsbroekerwei | notenbrood | confituur | 13.3

Ananas noedels | ananas | kokos espuma | citroen | banaan-ijs | hazelnoot | 8.5

Vegan passievrucht panna cotta | mango coulis | limoncello ijs | citrus-haver crumble | 8.5

Gevulde bloempot van chocola | Ruby chocolademousse | Oreo crumble | vanille-ijs | 8.5

Coupe alternatief | seizoensijs | kersen hangop | kersencompote |
hazelnoot | 8.5

Mille Feuille | aarbei | vanille crème | bladerdeeg |
atsina cress | 8.5

HEB JIJ RECENT BIJ ONS GENOTEN VAN EEN ETENTJE
OF EEN GEZELLIGE BORREL?

Wij zijn benieuwd naar jouw mening! Wil je een recensie achterlaten met jouw ervaringen?
Om op de hoogte te blijven van al onze lopende acties en het laatste nieuws kan je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

ONZE OPENINGSTIJDEN

OPENINGSTIJDEN RESTAURANT EN TERRAS

MA 10.00 – 23.00
DI 10.00 – 23.00
WO 10.00 – 23.00
DO 10.00 – 23.00
VR 10.00 – 00.00
ZA 10.00 – 00.00
ZO 10.00 – 23.00
Back To Top