GENIET VAN ONZE GERECHTEN
LUNCHKAART VAN 11.00 – 16.00
Hotdog Het Alternatief | zuurkool | crispy bacon | truffelmayonaise | krokante uitjes | cheddar | augurk | 14.5
Black Angus Burger | bacon | tomaat | kaas | uiencompôte | gerookte BBQ mayonaise | coleslaw | frites | 19.8
Ossenhaasspiesjes | milde ketjapsaus | geroosterde groenten | seroendeng | 29.8
Falafel | desem pita | granaat appel | hummus | koriander | gegrilde paprika | 12.8 (VEGA)
Bawykov zalm | gepocheerd ei | verse bawykov zalm | op krokante toast | avocado slices | gepofte tomaatjes | bieslook | 14.8
12 uurtje | vloerbrood | ham | kaas | broodje kalfskroket | soep van de chef | 15.5
Banh mi | Vietnamese baquette | pittige kip | zoetzure groenten | 14.5
Tonijn salade | vloerbrood | ui | groene salade | gedroogde tomaten | kappers | 12.8
Aziatische gemarineerde entrecote | dungesneden | pinsa | zoetzure groente | Japanse mayonaise | koriander-sesam | 15.5
*Een pinsa is een combinatie tussen pizza en focaccia bodem
Brunch Alternatief | Old Amsterdam croissant gevuld met ei en bacon | Griekse yoghurt | banaan | vruchtencompote | granola | jus d’orange | 14.5
Kreeftsalade | vloerbrood | rivierkreeft | appel | sjalot | mango | cocktailsaus | 15.8
Geitenkaas | toast | veenbessen pecan noten topping | peer | biet | spinazie | 15.5
Er kan gekozen worden voor wit of bruin vloerbrood (vers afgebakken)
DE KLASSIEKERS
Uitsmijter | op witte of bruine toast | 10.9
Keuze uit: ham | spek | tomaat | kaas
Carpaccio | van Schotse kogelbiefstuk | zwarte knoflook mayonaise | rucola | pangritata | za-atar | 13.8
Oma bobs kroketten op brood | wit of bruin brood | twee kalfskroketten | mosterd | 11.8
Club sandwich kip | komkommer | tomaat | spek | ei | kerrie-mosterdmayonaise | kaas | 15.8
Club sandwich zalm | komkommer | avocado | roomkaas | tomaat | ei | 16.8
Soep van de Chef | garnituur | 9.9
Thom kha kai | kokos | kip | rijkelijk gevuld | 9.9
Geitenkaas | veenbessen pecannoot topping | peer | biet | pompoen | spinazie | 23.8 (VEGA)
Oosterse ossenhaassalade | wakame | soja | edamamme | bosui | Furikake | 27.8
Vissalade | Bawykov zalm | tonijn tataki | rivierkreeft | venkel | zoetzure komkommer | serehmayonaise | 23.0
Caesar salade | kippendij | romaine sla | Parmezaan | bacon | gefrituurd ei | croutons | ansjovis | caesar dressing | 22.8
Carpaccio salade | zwarte knoflookmayonaise | rucola | pangritata | furikake | bosui | 22.8
Verse frites | mayonaise | 4.5
Groene salade | 6.5
Rosenval aardappel | 5.8
NAGERECHTEN
Bonbons van Vermeer | verschillende smaken | 2.5 per stuk
Sticky toffee pie | karamel | vanille roomijs | slagroom | 9.8
Creme brûlée | amaretto | cookie ijs | 9.8
Coupe Alternatief | 3 bollen | naar keuze: vanille, passievrucht, citroen, watermeloen, cookie karamel | 9.8 (VEGAN)
Dame blance | vanille-ijs | pure chocoladesaus | crumble van pecan noten | 9.8
Wij kunnen natuurlijk rekening houden met diverse dieetwensen en allergieën, laat het ons gerust weten zodat wij onze gerechten kunnen aanpassen.


BORRELKAART
BORRELHAPJES per stuk te bestellen:
BORREL & BITES
Bitterballen | mosterd | 6 stuks | 7.8
Truffelkroketjes | truffelmayo | 6 stuks | 8.9
Kaasstengels | chilisaus | 6 stuks | 7.8
Chicken bites | chilisaus | 6 stuks | 7.8
Mini-loempia’s | chilisaus | 6 stuks | 7.8
Bittergarnituur | 3 stuks van elk | 18.3
Nacho’s | cheddar kaas | jalapeños | chilisaus | crème fraîche | 11.5
Pitabrood | aïoli | hummus | olijven | 8.9
Olijven | mix van diverse olijven | 6.5
Frites Parmezaan | frites | Parmezaanse kaas | truffelmayonaise | 6.5
Flamkuchen classic | cremé fraîche | rode ui | spekjes | 13.25
Flamkuchen vega | cremé fraîche | rode ui | zongedroogde tomaat | 12.75
Torpedo garnalen |6 stuks | chilisaus | 11.8
Kipgehaktballetjes |8 stuks | pittige tomatensaus | brood | 9.8
Breekbrood | brioche | kruidenboter | Parmezaanse kaas | aïoli | 7.5
Oude brokkelkaas van Elsbroekerwei | mosterdmayonaise | 7.8
Het Alternatief plateau | vis specialiteiten | vlees specialiteiten
brood met dips | voor twee | 19.8
Aziatische borrelplank | Kara age chicken | duck spring roll | yakitori spiesjes | pantsuit | wakame | edamame | citrusdressing | 19.8
Cordemeijer worst plateau | Haarlemse knakkers | gedroogde worst | sgamato di prosciutto | salami | capocollo | Amsterdams zuur | 24.5
Tonijn roll | krokant gefrituurd | gebrande avocado | gember | wasabi | 15.8
Spaanse gamba’s | 8 stuks | knoflook | pittige olijfolie | landbrood | 15.8
Portie frites | met mayonaise | 4.5
De smaak van NU
Proef ons wisselende menu bij Het Alternatief! Elke maand verrast onze chef je met een culinair avontuur, vol seizoensgebonden smaken en topkwaliteit. Reserveer nu en beleef de Smaak van NU.
Fine dining 3-gangen 44.5 p.p.
Wine pairing 19.5 p.p.
MENU JUNI 2025
Gerookte kipcocktail Ι cocktail saus Ι mango Ι avocado Ι mandarijn Ι appel Ι ananas Ι kwarteleitje Ι waterkers
Zeebaarsfilet Ι tempura gamba’s Ι tabouleh Ι geroosterde bimi Ι tapenade
Aardbeien romanoff Ι verse aardbeien Ι room


DINERKAART 17.00-21.00
VOORGERECHTEN
Carpaccio | van Schotse kogel | zwarte knoflook mayonaise | pangritata | rucola | bosui | furikake | 13.5
Bawykov zalm | ambachtelijk koudgerookte zalm | komkommerschuim | furikake | hangop | 15.8
Tonijn | crispy fried | gebrande avocado | wasabi | soja | gember | wakame | 15.8
Spaanse gamba’s | pil pil | knoflook | vers gebakken vloerbrood | 15.8
Geitenkaas | veenbessen pecannoot topping | peer | biet | pompoen | spinazie | 15.8 (VEGA)
Vitello tonnato | dungesneden kalfslende | tonijnmayonaise | appelkappers | 14.8
Korean sticky chicken | noedels | komkommer | edamame | limoen | koriander | 14.5
SOEP
Soep van de Chef | 9.9
Tom Kha Kai | kokos | kip | rijkelijk gevuld | 9.9
HOOFDGERECHTEN
Tournedos | Roseval aardappel | peper saus | sugar snaps | haricots verts | 32.8
Ossenhaasspiesjes | milde ketjap saus | geroosterde groenten | seroendeng | 29.8
Tonijn katsu | groene asperge | Japanse beurre blanc | zoete aardappel | padron peper 26.8
Black Angus Burger | bacon | kaas | tomaat | uiencompôte | gerookte BBQ mayonaise | coleslaw | 19.9
Sliptong | krieltjes | groene groenten | remouladesaus | 29.9
Risotto | gepofte aubergine | paddestoelen | krokantje van Parmezaan | kruidensla | 24.8 (VEGAN)
Parelhoen supreme | aardappelmuffin | aardpeer | gekarameliseerde witlof | aardpeer | jus | 24.8
SALADES
Geitenkaas | veenbessen pecannoot topping | peer | biet | pompoen | spinazie | 23.8 (VEGA)
Oosterse ossenhaassalade | wakame | soja | edamame | bosui | furikake | 27.8
Vissalade | Bawykov zalm | tonijn tataki | venkel | zoetzure komkommer | sereh mayo | 24.8
Caesar salade | kippendij | romaine sla | Parmezaan | bacon | gefrituurd ei | croutons | ansjovis | caesar dressing | 23.0
Carpacciosalade | zwarte knoflook mayonaise | pangritata | rucola | bosui | furikake | 22.8
Verse frites | mayonaise | 4.2
Groene salade | 5.5
Roseval aardappeltjes | 4.5
NAGERECHTEN
Kaasplateau | amandel-vijgen brood | dadels | confituur | 14.8
Creme brûlée | amaretto | cookie ijs | 9.8
Coupe alternatief | 3 bollen | keuze uit: vanille, passievrucht, citroen, watermeloen, cookies caramel
Dame Blanche | vanille-ijs | pure chocoladesaus | crumble van pecan noten | 9.8
Sticky toffee pie | karamel | vanille roomijs | slagroom | 9.8
Mad mix | cannoli |banana | hazelnoot | pistache | vanille-ijs | 9.8
3 bonbons van Vermeer | met koffie naar keuze | 9.5 per stuk | losse bonbon 2.5
Wij kunnen natuurlijk rekening houden met diverse dieetwensen en allergieën, laat het ons gerust weten zodat wij onze gerechten kunnen aanpassen.
HEB JIJ RECENT BIJ ONS GENOTEN VAN EEN ETENTJE
OF EEN GEZELLIGE BORREL?
Wij zijn benieuwd naar jouw mening! Wil je een recensie achterlaten met jouw ervaringen?
Om op de hoogte te blijven van al onze lopende acties en het laatste nieuws kan je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.